Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Chicken
- 1 uncooked, whole chicken (1.2 - 1.4 kg)
- 1 lemon, flesh only (reserving thin peelings of skin)
- 2 garlic cloves
- 2 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm each), leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 tsp paprika
- 1 Tbsp fine sea salt
Pumpkin Soup
- 120 g leeks, trimmed and cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 700 g butternut squash, deseeded, peeled and cut in pieces (5 cm)
- 950 g water
- 230 g potatoes, small, (approx. 5), skins on, cut in eighths
- 170 g carrots (approx. 2), cut in pieces (2-3 cm)
Gravy
- 1 Tbsp olive oil
- 300 g banana shallots (approx. 8), halved
- 50 g unsalted butter, diced
- 2 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm each), leaves only
-
1 - 2
tsp chicken stock paste (see tips), to taste
ou 1 - 2 chicken stock cubes (for 0.5 l each), crumbled, to taste - 250 g water
- 120 g red wine
- 1 tsp cornflour
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- 100 g broccoli, cut in large florets
- 20 fresh green beans, trimmed
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2110 kJ / 502 kcal
- Protides
- 30 g
- Glucides
- 22 g
- Lipides
- 29 g
- Fibre
- 8 g
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