Ricotta Cheesecake with Fig Jam
TM6 TM5

Ricotta Cheesecake with Fig Jam

4.7 (36 évaluations )

Ingrédients

Almond Base

  • unsalted butter, for greasing
  • 20 g unsalted butter, soft
  • 200 g roasted almonds (see tip)
  • 60 g brown sugar
  • 1 pinch fine sea salt

Fig Jam

  • 100 g dried figs, stems removed
  • 100 g water
  • 80 g sugar
  • ½ lemon, juice only

Ricotta Cheesecake

  • 170 g sugar
  • ½ lemon, thin peelings of skin only
  • 3 egg whites, from large eggs
  • 170 g unsalted butter, soft
  • 3 egg yolks, from large eggs
  • 250 g ricotta cheese
  • 1 pinch fine sea salt
  • 80 g self-raising flour
  • 1 tsp baking powder
  • 2 Tbsp ground cinnamon, for dusting

Infos nut.
par 1 slice
Calories
1784 kJ / 426 kcal
Protides
9 g
Glucides
37 g
Lipides
27 g
Fibre
3 g

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives

/search/fr-FR?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r175664