Couvre-lame éplucheur Thermomix® est nécessaire

Pour préparer cette recette, vous avez besoin du couvre-lame éplucheur du Thermomix®. En savoir plus

Sous-Vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
TM6

Sous-Vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce

4.0 (1 évaluation )

Ingrédients

  • 4 filet mignons (6.5-7 oz each, 1 in. thick), tied with twine (see Tip)
  • 2 tsp sea salt, divided
  • ¾ tsp ground black pepper, divided
  • 4 sprigs thyme, fresh
  • water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
  • 1 oz lemon juice (½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
  • 2 oz shallots, halved
  • 1 - 2 sprigs fresh tarragon, leaves only
  • 2 oz dry white wine
  • 1 tbsp white wine vinegar
  • 7 oz unsalted butter, cut into pieces, plus 1 tbsp extra to sear
  • 4 egg yolks, from large eggs
  • 2 oz water

Infos nut.
par 1 portion
Calories
4940.7 kJ / 1180.9 kcal
Protides
70.9 g
Glucides
4.4 g
Lipides
95.7 g
Graisses saturées
48.6 g
Fibre
0.8 g
Sodium
1129.3 mg

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