Appareils et accessoires
Sos serowy Mornay
Prép. 5min
Total 10min
4 porcje
Ingrédients
-
80 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
500 g mleka
-
30 g masła
-
30 g mąki pszennej
-
2 - 5 kropli sosu Worcestershire (opcjonalnie)
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Niveau
facile
Infos nut. par 1 porcję
Protides
9.7 g
Calories
833 kJ /
199 kcal
Lipides
13.3 g
Fibre
0.2 g
Glucides
10.6 g
Vous aimez ce que vous voyez ?
Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !
Créer un compte gratuitement Plus d’informationsÉgalement présenté dans
PRZEPISY NA POWITANIE
19 Recettes
Pologne
Pologne
Vous pourriez aussi aimer...
Remoulade
10min
Makaron z sosem z trzech serów
15min
Sos maltański
10min
Kremowe aïoli na żółtkach
10min
Sos curry
30min
Sos serowy roquefort
20min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Sos cebulowy (sos soubise)
30min
Sos z sera cheddar
20min
Sos miodowo-musztardowy
10min
Sos salvitxada
1h 25min
Kluski francuskie z Varomy
20min