Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 5 - 6 ząbków czosnku
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 łyżeczki soli
- 1 - 2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 czubata łyżka majeranku, suszonego
- ½ łyżki estragonu, suszonego
- 75 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 1300 - 1400 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, 1 płat (ok. 22 x 27 cm, grubość ok. 3 cm)
- 2200 g wody
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 2923.3 kJ / 698.7 kcal
- Protides
- 12.5 g
- Glucides
- 6.6 g
- Lipides
- 69 g
- Graisses saturées
- 25.1 g
- Fibre
- 0.7 g
- Sodium
- 516.5 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Schab z Varomy
3 Std. 40 Min
Schab chrzanowy
2h 30min
Schab gotowany na parze
1 Std. 50 Min
Rolada z karkówki z grzybami
2h 35min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 Std. 15 Min
Balotyna z kaczki
2h 45min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1h 25 min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16h
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Rolada mięsna
1ωρ. 10 λεπτ.
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min