Versions compatibles
Portakallı Zencefil Soslu Ördek Göğsü, Patates Püresi ve Börülce
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 40 g soğan, ikiye bölünmüş
- 1 diş sarımsak
- 20 g taze zencefil, soyulmuş, ince dilimlenmiş (2 mm)
- 60 g portakal marmeladı
- 1 tutam taze kekik yaprağı
- 20 g zeytinyağı
-
20
g balzamik sirke
ou 20 g şeri sirkesi -
50
g porto şarabı
ou tatlı kırmızı şarap - 550 g su
- 1 tk tuz
- ½ tk toz karabiber
-
2
ördek göğsü, derisiz, kemiksiz (her biri yakl. 150-200 g) (bk. öneriler)
ou 2 tavuk göğsü, derisiz (her biri yakl 225 g), boydan ikiye kesilmiş - 350 g patates, soyulmuş, parçalara bölünmüş (1 cm)
- ½ tk toz tatlı kırmızı biber, toz
- 30 g tereyağı
- 120 g süt
- 120 - 150 g taze börülce, temizlenmiş, gerekiyorsa ikiye bölünmüş
- Infos nut.
- par 1 porsiyon
- Calories
- 3136 kJ / 750 kcal
- Protides
- 43 g
- Glucides
- 60 g
- Lipides
- 33 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Sebzeli Köfte (Bebek Yemeği)
50 min
Karidesli ve Sarımsak Soslu Pirinç Şehriyesi
1 godz. 15 min
Buharda pişmiş bezelye
20 min
Uzakdoğu Sebzeleri Eşliğinde Beş Baharatlı Mantarlı Ördek ve Pirinç Pilavı
1h 5min
Kabaklı Nohutlu Balık Köftesi (Bebek Köftesi)
30 min
Dana Etli Bolonez
45 min
Marine Somon, Kişnişli Mayonez
1 godz.
Kalamarlı Börülce Yahnisi
Pas d’évaluation
Haşlanmış Pirinç
25 min
Bonfile ve Brokolili Pilav
50 min
Buharda Patlıcanlı ve Ricottalı Lazanya
1h 25 min
Zeytinyağlı Sebzeli Enginar
2 Std. 5 Min