Chleb czworaczek
TM6 TM5

Chleb czworaczek

4.8 (769 évaluations )

Ingrédients

  • 10 g siemienia lnianego
  • ½ łyżeczki nasion babki płesznik (psyllium)
  • 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 1 szczypta cukru
  • 100 g żytniego zakwasu chlebowego
  • 400 g mąki pszennej, typ 550
  • 50 g mąki żytniej, typ 720
  • 10 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
    ou 10 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
  • 100 g ziaren słonecznika
    ou 100 g pestek dyni
  • 250 - 300 g wody, ciepłej
  • 10 g soli

Infos nut.
par 1 kromkę
Calories
859.4 kJ / 205.3 kcal
Protides
6.3 g
Glucides
35.7 g
Lipides
4.8 g
Graisses saturées
0.6 g
Fibre
1.8 g
Sodium
261.1 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives