Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 800 g wody
- 4 liście laurowe, suszone
- 8 ziaren ziela angielskiego
- 1000 g mięsa wieprzowego, tłustego, np. karkówki, łopatki, podgardla, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 70 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 400 g wątróbek drobiowych, oczyszczonych
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 150 - 170 g boczku parzonego, w plastrach
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 3 jajka
- 50 g bułki tartej
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1138.3 kJ / 272.1 kcal
- Protides
- 17.9 g
- Glucides
- 5.5 g
- Lipides
- 19.5 g
- Graisses saturées
- 7 g
- Fibre
- 0.9 g
- Sodium
- 457.5 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 Std. 45 Min
Rolada z karkówki z grzybami
2h 35min
Pasztet z piersi indyka
2 Std.
Pasztet na Wielkanoc
2 Std. 10 Min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2hod. 30min
Wielkanocny pasztet z królika
3hod.
Pasztet
3hod.
Pasztet po krakowsku
2 Std. 40 Min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8h 35 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2hod. 15min
Pasztet babci Uli
8h 50min