Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 200 g sera żółtego, (np. gouda, ementaler) pokrojonego na kawałki
- 500 g mięsa wołowego, mielonego
- 100 g białego wina, wytrawnego
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
2
łyżeczki mąki kukurydzianej
ou 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej - 2 płaty ciasta francuskiego (ok. 275 g każdy)
- szynka, w plastrach (ok. 150 g)
- 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania rolady
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 1361 kJ / 325 kcal
- Protides
- 19 g
- Glucides
- 19 g
- Lipides
- 18.5 g
- Graisses saturées
- 7.8 g
- Fibre
- 0.8 g
- Sodium
- 554.5 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Kolorowe kulki z kurczaka
1h 15min
Klopsiki z serem feta
30min
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1h 25min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Scones z camembertem
45min
Portugalskie zielone jajka
50min
Jajka faszerowane brokułami i kiełkami
55 min
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55 min
Zapiekanka pasterska z serem cheddar
1 Std. 10 Min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1 Std. 10 Min
Zapiekanka jaglana z kurczakiem i marchewką
1h
Roladki schabowe z oscypkiem
1h 15min