Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- masło, do natłuszczenia formy
- migdały, w płatkach, do wysypania formy
- 250 - 300 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- 3 jajka, rozm. L
- 350 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 30 g mąki pszennej
-
30
g skrobi kukurydzianej
ou 30 g skrobi ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- cukier puder, do oprószenia ciasta
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 568.2 kJ / 135.8 kcal
- Protides
- 3.5 g
- Glucides
- 15.8 g
- Lipides
- 7 g
- Graisses saturées
- 0.9 g
- Fibre
- 1.6 g
- Sodium
- 37.7 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Prosty makowiec
13h 15min
Ciastka słoikowe z mielonym imbirem
1h 30min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1h 45 min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 Std. 15 Min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1h 10 min
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 Std. 40 Min
Ciasto frangipane
1h 45 min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1 Std. 35 Min
Ciastka francuskie z makiem
1 Std.
Świąteczne ciasto z bakaliami
4h 10min