Ciasto migdałowe z jabłkami

Ciasto migdałowe z jabłkami

4.4 33 évaluation
Prép. 20min
Total 1h 55min
16 kawałków

Ingrédients

  • masło do natłuszczenia formy
  • migdały, w płatkach do wysypania formy
  • 250 - 300 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
  • 3 jajka rozm. L
  • 350 g masy marcepanowej pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 30 g mąki pszennej
  • 30 g skrobi kukurydzianej
    30 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta cynamonu, mielonego
  • cukier puder do oprószenia ciasta

Niveau

moyen


Infos nut. par 1 kawałek

Sodium 37.7 mg
Protides 3.5 g
Calories 568.2 kJ / 135.8 kcal
Lipides 7 g
Fibre 1.6 g
Graisses saturées 0.9 g
Glucides 15.8 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...