Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- masło, do natłuszczenia formy
- migdały, w płatkach, do wysypania formy
- 250 - 300 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- 3 jajka, rozm. L
- 350 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 30 g mąki pszennej
-
30
g skrobi kukurydzianej
ou 30 g skrobi ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- cukier puder, do oprószenia ciasta
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 568.2 kJ / 135.8 kcal
- Protides
- 3.5 g
- Glucides
- 15.8 g
- Lipides
- 7 g
- Graisses saturées
- 0.9 g
- Fibre
- 1.6 g
- Sodium
- 37.7 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Bakaliowiec
2h 50min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4h 10min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 Std. 40 Min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13h 25min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2h 15min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 godz. 30 min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2h
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 godz. 10 min
Babka orzechowa
1h
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1h 35 min.
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min