Pikantna zupa dyniowa

Pikantna zupa dyniowa

4.4 1.5K évaluation
Prép. 20min
Total 25min
4 porcje

Ingrédients

  • 10 g korzenia imbiru, świeżego obranego
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 5 - 10 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
  • 50 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 750 g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 500 g wody
  • 380 g mleczka kokosowego
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • sól do smaku

Niveau

facile


Infos nut. par 1 porcję

Protides 2.7 g
Calories 901 kJ / 215 kcal
Lipides 9.3 g
Glucides 19.45 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...