Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 350 g mleka
- 40 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 15 g cukru
-
550
g mąki chlebowej, pszennej
ou 550 g mąki pszennej, typ 650 - 2 łyżeczki soli
-
10
g ziaren pieprzu czarnego
ou 10 g ziaren pieprzu białego - 4 kawałki białego chleba tostowego, w kromkach, połamane na mniejsze części
- 2 jajka, roztrzepane
- 2 opakowania sera camembert (po 120 g każde)
- olej rzepakowy, do smażenia
- Infos nut.
- par 1 sztukę
- Calories
- 786.3 kJ / 187.8 kcal
- Protides
- 7.5 g
- Glucides
- 26.4 g
- Lipides
- 6.2 g
- Graisses saturées
- 2.3 g
- Fibre
- 1.1 g
- Sodium
- 354.1 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Chlebek do odrywania z serem
1h 50min
Pizza z serowym brzegiem
2 Std. 20 Min
Chrupiące krążki cebulowe
30min
Tureckie börki z ziemniakami
1h 15min
Quiche z resztkami sera i wędlin
40min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30min
Wytrawne paluchy wiedźmy
1h
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 Std. 5 Min
Pizza z makaronu spaghetti
1 Std. 10 Min
Scones z camembertem
45min
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55 Min
Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym
1h