Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- mąka pszenna, do oprószenia formy
- masło, do natłuszczenia formy
- 200 g mleka skondensowanego, słodzonego
- 200 g mleka skondensowanego, niesłodzonego
- 200 g mleka
Ciasto
- 4 jajka
- 120 g cukru
- 120 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Bita śmietana
- 50 g cukru
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- kwiaty, jadalne, do dekoracji
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1399 kJ / 333 kcal
- Protides
- 8 g
- Glucides
- 42 g
- Lipides
- 15 g
- Fibre
- 0 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Sernik crème brûlée
10 godz. 15 min
Kremówki (Napoleonki)
6h 30min
Ciasto „ser” na prima aprilis
5h 15min
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
4h 50min
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4h 30min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 Std. 25 Min
Crème brûlée
2 Std. 30 Min
Cytrynowy sernik japoński
1 Std. 45 Min
Queijadas de Sintra - portugalskie serniczki
1 Std. 45 Min
Deser kokosowo-pistacjowy
1h 5min
Crémeux czekoladowe
3u. 15min
Ciasto odwrócone z karmelizowanym ananasem
55min