Versions compatibles
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Moroccan Chermoula Marinade and Chermoula Sauce
- 20 g fresh coriander leaves
- 40 g olive oil, plus extra for greasing
- 2 Tbsp lemon juice
- 2 garlic cloves
- 2 Tbsp sweet paprika
- 1 Tbsp ground cumin
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground ginger
- 1 tsp ground cayenne pepper (see tip) (optionnel)
- 60 g water
Fish
-
1
gilt-head bream, gutted, cleaned, max. 31 cm long, approx. 600 g in total
ou 600 g white fish fillet, skin on or skinless - 150 g carrots, peeled, diagonally sliced (3 mm)
- 300 g tomatoes, sliced (1 cm)
- 150 - 200 g green and red peppers, sliced (1 cm)
- 2 fresh chillies, sliced (5 mm, see tip) (optionnel)
- 100 g potato, sliced (3 mm)
- 1 lemon, sliced (5 mm)
- 50 g pitted black olives
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
Couscous
- 250 g couscous
- 70 g pitted dates
- 250 g water
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
ou 1 tsp vegetable stock paste, homemade - ½ tsp salt, or to taste
- 2 Tbsp fresh coriander leaves, roughly chopped
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2909 kJ / 695 kcal
- Protides
- 52 g
- Glucides
- 83 g
- Lipides
- 18 g
- Graisses saturées
- 3 g
- Fibre
- 10 g
- Sodium
- 2031 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Shakshuka
50 Min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35 Min
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1h 10min
Courgette Soup; Steamed Fish and Potatoes with Lemon Sauce
40 Min
Barley and Vegetable Egg Cocotte
1 Std. 30 Min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM5)
45 Min
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1h 15min
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40 Min
Nigerian-style Grilled Fish with Rice and Tomato Salad
45 Min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1 Std.
Orange-roasted Chicken Thighs with Green Olives and Basmati Rice
1h 10min