Ryba w piwnym cieście

Ryba w piwnym cieście

4.5 401 évaluation
Prép. 10min
Total 30min
4 porcje

Ingrédients

  • 400 g mąki pszennej
  • 800 g filetów z dorsza, ze skórą lub bez skóry (4 filety, każdy po ok. 200 g)
  • sól do oprószenia
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia
  • olej rzepakowy do głębokiego smażenia (ok. 1,5 l)
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 550 g piwa, typu ale zimnego
    550 g piwa, typu jasny lager, zimnego

Niveau

facile


Infos nut. par 1 porcję

Sodium 387.8 mg
Protides 46.6 g
Calories 2463.9 kJ / 588.9 kcal
Lipides 2.4 g
Fibre 2.7 g
Graisses saturées 0.4 g
Glucides 82.1 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...