Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Nadzienie z pigwy
- 700 g pigw, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 120 g cukru
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Kruszonka
- 120 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 320 g mąki pszennej
- 100 g cukru
- 1 jajko
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1760.6 kJ / 420.8 kcal
- Protides
- 5.4 g
- Glucides
- 72 g
- Lipides
- 13.2 g
- Graisses saturées
- 8 g
- Fibre
- 2.9 g
- Sodium
- 101.3 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 Std. 15 Min
Galette z krojonymi jabłkami (TM6)
1 Std. 20 Min
Tarta z gruszkami i serem brie
1 Std. 25 Min
Czereśniowa galette
1 Std. 25 Min
Konfitura z dyni
40 Min
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
2 Std.
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3h
Risotto z dynią i serem
50 Min
Konfitura z zielonych pomidorów
1 Std. 30 Min
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1 Std. 50 Min
Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową
45 Min
Brioszka „korona” z likierem
5h