Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Nadzienie z pigwy
- 700 g pigw, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 120 g cukru
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Kruszonka
- 120 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 320 g mąki pszennej
- 100 g cukru
- 1 jajko
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1760.6 kJ / 420.8 kcal
- Protides
- 5.4 g
- Glucides
- 72 g
- Lipides
- 13.2 g
- Graisses saturées
- 8 g
- Fibre
- 2.9 g
- Sodium
- 101.3 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Konfitura z płatków róży
15min
Jabłka w syropie (do ciast i deserów)
45min
Lody jogurtowo-jeżynowe na patyku
4 Std. 40 Min
Galette z krojonymi jabłkami (TM6)
1h 20 min
Migdały w polewie czekoladowo-kawowej
30min
Konfitura z zielonych pomidorów
1h 30min
Migdałowe ciasto z tahini
1h 30min
Konfitura z dyni
40min
Sałatka z dynią i serem feta
30min
Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
1h 45min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1h
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1h 15 min