Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 20 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 40 g bułki tartej (optionnel)
- 2 żółtka
- 1 łyżeczka soli
- 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka musztardy
ou 1 łyżeczka musztardy Dijon - 1000 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 6 bułek
- 1 pomidor, pokrojony w plastry
- 6 liści sałaty
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 2177.7 kJ / 518.5 kcal
- Protides
- 45.5 g
- Glucides
- 39.8 g
- Lipides
- 19.1 g
- Graisses saturées
- 5 g
- Fibre
- 3.2 g
- Sodium
- 934.6 mg
Recettes alternatives
Kurczak po meksykańsku
55 Min
Imbirowo-kurkumowe shoty na odporność
10 min
Burgery z łódeczkami ziemniaczanymi i czosnkowym majonezem
1 godz. 20 min
Tacos z resztkami pieczonego kurczaka
1 godz. 20 min
Steki panierowane w pieprzu
20 min
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Wrapy z serem halloumi
40min
Tacos z szarpanym kurczakiem al pastor
45 min
Burrito z mięsem mielonym i awokado
25 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 Std. 10 Min
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry
35 min
Kurczaki z Kentucky
2 godz. 40 min