Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
-
50
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
ou 50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych na 3 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 4 plastry szynki gotowanej
- 4 plastry sera żółtego
- jajko, roztrzepane, od panierowania
- bułka tarta, do panierowania
- olej, do smażenia
- Infos nut.
- par 1 sztukę
- Calories
- 1111.4 kJ / 265.6 kcal
- Protides
- 42.1 g
- Glucides
- 1.1 g
- Lipides
- 9.4 g
- Graisses saturées
- 4.2 g
- Fibre
- 0.1 g
- Sodium
- 715.9 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1h
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1h 30min
Drobiowa pieczeń z Varomy
1h 15min
Zapiekanka ze spiralizowanych batatów z kurczakiem (TM6)
1 Std. 10 Min
Karbonatki
30min
Roladka z kurczaka i frytki z marchewki
1h
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30min
Kotlety pożarskie
40min
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1 Std. 10 Min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 Std. 10 Min
Kurczak w cieście francuskim
45min
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
45min