Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Spód z herbatników
- 100 g herbatników np. maślanych
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 1 szczypta soli
Gruszki z szafranem
- 300 g gruszek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
100
g wody
ou 100 g białego wina - ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
- 2 - 3 szczypty szafranu
- 1 - 2 łyżeczki brązowego cukru
Krem
- 250 g mleka
- 80 g cukru
- 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku (40 g)
- 300 g śmietany, 18% tłuszczu
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1171.8 kJ / 279.9 kcal
- Protides
- 3.4 g
- Glucides
- 33.5 g
- Lipides
- 14 g
- Graisses saturées
- 8 g
- Fibre
- 1 g
- Sodium
- 164.5 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Deser twarogowy z mango
15min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40min
Trifle z truskawkami
1h 20 min.
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2hod. 35min
Pudding migdałowy
30 min
Serniczki z wiśniami
45 min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 Std. 50 Min
Deser z kaszy manny
20 Min
Serniczki w słoikach
4h
Panna cotta
3h 15min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3h 40min