Beef Jungle Curry
TM6 TM5

Beef Jungle Curry

3.4 ( 10 évaluations )

Ingrédients

  • 1 tbsp long-grain white rice
  • 2 tsp black peppercorns
  • 5 - 15 dried chilies stems removed, to taste
  • 6 cardamom pods
  • 1 oz fresh galangal (Thai ginger) thinly sliced
  • 1 fresh lemongrass thinly sliced (see Tip)
  • 3 ½ oz shallots cut into pieces (approx. 2 large shallots)
  • 1 oz shrimp paste
  • 5 fresh kaffir lime leaves midrib removed
  • 36 oz water divided
  • 16 oz sirloin steak thinly sliced (approx. 2 in. x ¼ in.)
  • 9 oz Thai eggplants stems removed, quartered (approx. 7 eggplants)
  • 6 oz fresh mixed mushrooms e.g. straw, cremini, white button, cut into pieces if too large
  • 2 oz fish sauce
  • ¼ tsp palm sugar
    ou ¼ tsp sugar
  • 2 fresh red Thai chilies thinly sliced
  • 4 - 5 sprigs fresh holy basil
    ou 4 - 5 sprigs fresh Thai basil

Infos nut.
par 1 portion
Calories
293 kcal / 1226 kJ
Protides
40 g
Lipides
8 g
Glucides
16 g
Fibre
4 g

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 100 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives