Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- masło, do natłuszczenia formy
- migdały, w płatkach, do wysypania formy
- 250 - 300 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- 3 jajka, rozm. L
- 350 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 30 g mąki pszennej
-
30
g skrobi kukurydzianej
ou 30 g skrobi ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- cukier puder, do oprószenia ciasta
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 568.2 kJ / 135.8 kcal
- Protides
- 3.5 g
- Glucides
- 15.8 g
- Lipides
- 7 g
- Graisses saturées
- 0.9 g
- Fibre
- 1.6 g
- Sodium
- 37.7 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Florentynki
2h
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2h
Ciasto z jabłkami
1h 20min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4 Std. 10 Min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 Std. 45 Min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2h 20min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 Std. 35 Min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 Std. 30 Min
Kokosanka z owocami
1h 20min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3h