Versions compatibles
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
- 500 g warzyw, mieszanych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 110 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 3 żółtka (patrz wskazówka)
- 250 g mleka
- 20 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1171 kJ / 280 kcal
- Protides
- 16 g
- Glucides
- 12 g
- Lipides
- 19 g
- Fibre
- 3 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Zielone szpecle z sosem serowym i pomidorkami
1h 10min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 Std.
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 Std.
Ryżowe pulpety z kalafiorem
1 Std. 30 Min
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1 Std.
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 Std.
Bazyliowe knedle z ratatouille
40min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1h 20min
Ziemniaki z warzywami i sosem serowym
40min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 Std.
Kotleciki z marchewki
1h 20min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45min