Beef Wellington (Ben) Metric
TM6 TM5

Beef Wellington (Ben) Metric

3.4 ( 8 évaluations )

Ingrédients

Beef Wellington

  • 795 g beef tenderloin (2 pieces, 397.5 g ea.)
  • 100 g extra virgin olive oil
  • 60 g Dijon mustard
  • 2 garlic cloves peeled
  • 45 g shallot in pieces
  • 395 g brown mushrooms, fresh
  • 200 g button mushrooms fresh
  • 1 tsp salt to taste
  • ¼ tsp black pepper, ground to taste
  • 5 sprigs thyme, fresh leaves only
  • 8 slices prosciutto (approx. 100 g)
  • 85 g pâté softened (optionnel)
  • 2 sheets puff pastry
  • 2 egg yolks slightly beaten
  • 1 tsp fleur de sel

Sauce

  • 30 g olive oil
  • 30 g butter, unsalted
  • 200 g beef tenderloin filet mignon, in pieces (4 cm)
  • 12 black peppercorns
  • 1 bay leaf, dried
  • 3 sprigs thyme, fresh leaves only, plus extra to garnish
  • 755 g red wine e.g. merlot or cabernet (1 bottle)
  • 2 tsp red wine vinegar
  • 500 g beef broth
    ou 500 g water
  • ½ tsp salt
  • 2 tbsp cornstarch

Infos nut.
par 1 portion
Calories
720 kcal / 3012 kJ
Protides
37 g
Lipides
49 g
Glucides
17 g
Fibre
3 g
Graisses saturées
15 g
Sodium
1510 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 100 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives