Antonio Bachour: White Chocolate Raspberry Almond Cake (Metric)
TM6 TM5

Antonio Bachour: White Chocolate Raspberry Almond Cake (Metric)

4.0 ( 4 évaluations )

Ingrédients

Raspberry Confit

  • 340 g fresh raspberries
  • 1 tbsp lemon juice
  • ¾ tsp pectin powder
  • 30 g sugar

Almond Cake

  • 170 g almond paste softened
  • 170 g butter, unsalted diced, room temperature
  • 170 g sugar
  • 130 g almond flour
  • 170 g sour cream
  • 3 eggs, large
  • 1 tbsp baking powder
  • ⅛ tsp salt

White Chocolate Rose Water Vanilla Mousse

  • 2 sheets gelatin, silver grade
  • cold water to cover
  • 170 g white chocolate Valrhona Ivoire 35% (see Tip)
    ou 170 g white chocolate Valrhona Ivoire 35% (see Tip)
  • 60 g whole milk
  • 455 g whipping cream divided
  • 1 vanilla pod
  • 1 - 2 tsp rose water to taste

Mirror Glaze

  • 1 tbsp gelatin powder, unflavoured
    ou 4 ½ sheets gelatin, silver grade
  • 6 tbsp water
  • 170 g sugar
  • 2 tsp glucose syrup (see Tip)
  • 155 g whipping cream
  • 155 g white chocolate Valrhona Ivoire 35% (see Tip)
    ou 155 g white chocolate Valrhona Ivoire 35% (see Tip)
  • 1 - 3 tsp red food colouring gel, to desired tint

Infos nut.
par 1 piece
Calories
591 kcal / 2473 kJ
Protides
7 g
Lipides
42 g
Glucides
51 g
Fibre
3 g
Graisses saturées
22 g
Sodium
155 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 100 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives