Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 4 łyżki wody
- 4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
- 300 g jogurtu typu islandzkiego, skyru, naturalnego
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 50 g cukru pudru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
ou 2 łyżeczki cukru wanilinowego - gorąca woda, do rozpuszczenia żelatyny i zanurzenia foremki
- 300 g brzoskwiń, połówek, z puszki, odsączonych z zalewy
- pisaki cukrowe, kolorowe, do dekoracji
- Infos nut.
- par 1 sztukę
- Calories
- 514.6 kJ / 123 kcal
- Protides
- 5.5 g
- Glucides
- 13.7 g
- Lipides
- 5.4 g
- Graisses saturées
- 3.4 g
- Fibre
- 0.5 g
- Sodium
- 21.5 mg
Recettes alternatives
Piernik choinka
15h 30min
Domek z piernika (z silikonowej formy)
1h 30min
Halloweenowe kapelusze czarownic
4h 45min
Laski św. Mikołaja
3 Std. 20 Min
Tarta z różami z jabłek (TM6)
2h 50min
Tort z truskawkami (TM6)
2h
Ciasto wiosenna stokrotka
50 min
Słodki kalendarz adwentowy
1 godz. 20 min
Bezalkoholowy świąteczny poncz
10 min
Tęczowy deser z galaretek
3 godz. 45 min
Ozdoby z piernika
3h 40min
Babeczki nietoperze na Halloween
2h