Baked Alaska with Ice Cream and Chocolate Cake

Pas d’évaluation
Prép. 2h 30min
Total 12h 25min
12 portion

Ingrédients

Chocolate Cake
  • all purpose white flour
    115 g
  • baking powder
    ½ tsp
  • cocoa powder (all types)
    60 g
  • golden brown sugar
    225 g
  • salt
    1 pinch
  • egg, large (65-70 g)
    1
  • vanilla paste
    1 tsp
  • heavy cream, 35% fat
    100 g
  • sunflower oil plus extra to grease
    45 g
  • water, hot
    115 g
  • ice cream, any type of choice (approx. 3 pints), softened
    1360 g
Meringue and Assembly
  • sugar
    270 g
  • egg white (from chicken egg) (approx. 7 egg whites), room temperature
    270 g
  • cream of tartar
    ⅛ tsp

Niveau

difficile


Infos nut. par 1 portion

Sodium 173.1 mg
Protides 9.3 g
Calories 2181.4 kJ / 521.4 kcal
Lipides 20.7 g
Fibre 2.9 g
Graisses saturées 10.6 g
Glucides 78.4 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...