Lasagna Bolognese

4.0 1 évaluation
Prép. 40min
Total 3h
8 portions

Ingrédients

  • Parmesan cheese cut into pieces (1 in.)
    200 g
Béchamel Sauce
  • butter, unsalted cut into pieces
    45 g
  • whole milk
    510 g
  • all purpose white flour
    45 g
  • salt
    ½ tsp
  • black pepper, ground
    2 pinches
  • nutmeg, ground (optionnel)
    2 pinches
Bolognese Ragout
  • celery cut into pieces
    85 g
  • carrot cut into pieces
    115 g
  • onion halved
    170 g
  • olive oil
    60 g
    60 g butter, unsalted
  • ground beef
    450 - 680 g
  • white wine, dry
    100 g
    100 g red wine
  • canned crushed tomatoes
    425 g
  • bay leaf, dried
    1
  • tomato purée (concentrate)
    30 g
  • salt to taste
    1 tsp
  • black pepper, ground to taste
    ½ tsp
Assembly
  • butter, unsalted to grease, plus extra cut into small pieces, to dot
  • no-boil pasta, dried, type lasagne sheet approx. 12 sheets
    255 - 340 g
    1 pasta, fresh, Green Pasta, from Fresh Pasta Homemade (see Tip)
  • butter, unsalted cut into small pieces, to top

Niveau

moyen


Infos nut. par 1 portion

Sodium 987.8 mg
Protides 30.1 g
Calories 2638 kJ / 630.5 kcal
Lipides 35.9 g
Fibre 3.4 g
Graisses saturées 14.4 g
Glucides 44.2 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...