Estonian Kringle (Estonia)
TM6 TM5 TM31

Estonian Kringle (Estonia)

4.8 (119 évaluations )

Ingrédients

Dough

  • 30 g sugar
  • 1 lemon, thin peelings of skin only (optionnel)
  • 120 g milk
  • 30 g unsalted butter, diced
  • 15 g fresh yeast, crumbled
    ou 1 ½ tsp dried instant yeast
  • 1 egg yolk, from medium egg
  • 300 g strong white bread flour, plus extra for dusting
  • 1 pinch fine sea salt

Filling

  • 50 g halved walnuts
    ou mixed candied fruit
  • 50 g unsalted butter, soft
  • 60 g sugar
  • 2 Tbsp ground cinnamon

Icing

  • 20 g egg whites, lightly beaten
  • 50 g icing sugar

Infos nut.
par 1 portion
Calories
1434.9 kJ / 342.9 kcal
Protides
7.4 g
Glucides
48.7 g
Lipides
14 g
Graisses saturées
6.1 g
Fibre
2.9 g
Sodium
30.4 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives