![Portakallı Zencefil Soslu Ördek Göğsü, Patates Püresi ve Börülce Portakallı Zencefil Soslu Ördek Göğsü, Patates Püresi ve Börülce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2DED3B47-1120-416B-AA2A-B33EC5751C33/Derivates/AECC602E-40D3-4209-9A78-D9377041E25E.jpg)
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Portakallı Zencefil Soslu Ördek Göğsü, Patates Püresi ve Börülce
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 40 g soğan ikiye bölünmüş
- 1 diş sarımsak
- 20 g taze zencefil soyulmuş, ince dilimlenmiş (2 mm)
- 60 g portakal marmeladı
- 1 tutam taze kekik yaprağı
- 20 g zeytinyağı
-
20
g balzamik sirke
ou 20 g şeri sirkesi -
50
g porto şarabı
ou tatlı kırmızı şarap - 550 g su
- 1 tk tuz
- ½ tk toz karabiber
-
2
ördek göğsü, derisiz, kemiksiz (her biri yakl. 150-200 g) (bk. öneriler)
ou 2 tavuk göğsü, derisiz (her biri yakl 225 g), boydan ikiye kesilmiş - 350 g patates soyulmuş, parçalara bölünmüş (1 cm)
- ½ tk toz tatlı kırmızı biber toz
- 30 g tereyağı
- 120 g süt
- 120 - 150 g taze börülce temizlenmiş, gerekiyorsa ikiye bölünmüş
- Infos nut.
- par 1 porsiyon
- Calories
- 750 kcal / 3136 kJ
- Protides
- 43 g
- Lipides
- 33 g
- Glucides
- 60 g