Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 1000 g water
- 1 ½ tl zout
- 20 g olijfolie, plus extra om in te vetten
- 250 g basmati rijst
-
4
verse zalmfilets, ontveld (125 g elk)
ou 4 bevroren zalmfilets, ontveld, ontdooid (125 g elk) - ¼ tl gemalen zwarte peper
- 60 g ui, gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 10 g boter
- 400 g room, 35% vet
-
2
volle tl groentebouillonpasta
ou 2 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - 1 ½ el tomatenpuree
-
2
takjes verse dille, enkel de blaadjes, gehakt
ou 1 tl gedroogde dille - 1 - 2 snuifjes gedroogde chilivlokken, naar smaak (optionnel)
- 1 tl maïszetmeel
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 3569 kJ / 853 kcal
- Protides
- 34 g
- Glucides
- 53 g
- Lipides
- 55 g
- Fibre
- 2 g
Recettes alternatives
Aardappelpuree
45min
Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.
45min
Geroosterde aardappelen met rozemarijn en knoflook
1h 10min
Mosselen in kruidige tomatensaus
45min
Op Griekse wijze gebakken vis met bulgur
1h 30min
Zalm en couscous pakjes, met zongedroogde tomaten
35min
Aardappel- en spruitjespuree
40min
Mediterrane paprika's
Pas d’évaluation
Asperges en zalm met Hollandaisesaus
Pas d’évaluation
Pikante gegrilde kip met wortel couscous
1 godz. 40 min
Vis en aardappelen met tomatensaus
50min
Indische vis met yoghurtsaus, aardappelen en groenten
1h