Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 1 główka czosnku, w łupinie
- 1 łyżka soli, plus dodatkowa ilość do posypania czosnku
- pieprz czarny, mielony, do posypania czosnku
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do polania czosnku
- 500 g wody
- 800 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na kawałki
-
1
gałązkę rozmarynu, świeżego
ou 1 czubatą łyżeczkę rozmarynu, suszonego - 80 - 90 g masła, pokrojonego na kawałki
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1508.6 kJ / 360.6 kcal
- Protides
- 5 g
- Glucides
- 39.2 g
- Lipides
- 21.5 g
- Graisses saturées
- 11 g
- Fibre
- 4.7 g
- Sodium
- 602.9 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Sos béarnaise
20 min
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
5h 30min
Ziemniaki z sosem jogurtowym
40 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5min
Sos serowy roquefort
20 min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50min
Sos berneński
15min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 Std. 15 Min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50min
Purée ziemniaczane
50min