Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 700 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości
- 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry i kości (2 szt.)
- 3 ząbki czosnku
- 15 g oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej, słodkiej
- 2 łyżeczki majeranku, suszonego
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki soli
- 1500 g wody
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 299.6 kJ / 71.6 kcal
- Protides
- 13.6 g
- Glucides
- 0.9 g
- Lipides
- 1.6 g
- Graisses saturées
- 0.3 g
- Fibre
- 0.4 g
- Sodium
- 250.2 mg
Recettes alternatives
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min
Jogurt z mleka koziego
13 godz. 15 min
Koncentrat bulionu drobiowego
45min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w paski)
15min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w kostkę)
15min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1h 45min
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1h 50 min.
Pasztet z piersi indyka
2h
Schab gotowany na parze
1h 50 min.
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 godz.
Masło klarowane
15min
Schab z Varomy
3 Std. 40 Min