Rożki francuskie z serem

Rożki francuskie z serem

4.1 30 évaluation
Prép. 1h 30min
Total 7h 40min
30 sztuk

Ingrédients

Ciasto francuskie
  • 100 g zimnej wody
  • 500 g mąki pszennej typu 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 3 jajka plus 1 roztrzepane, do posmarowania ciastek
  • 2 łyżki octu
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta cukru
  • 300 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 600 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
  • 50 g mleka
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego

Niveau

difficile


Infos nut. par 1 sztukę

Sodium 27.7 mg
Protides 5.5 g
Calories 389.8 kJ / 93.1 kcal
Lipides 1.6 g
Fibre 0.3 g
Graisses saturées 0.7 g
Glucides 14.4 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...