Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Pişirmeden 2 gün önce - salamura
- 1 hindi (6.5-8 kg)
- 1150 g su, hindiyi kaplamak için ekstra su
- 340 g deniz tuzu, iri taneli, iyotsuz
- 280 g esmer şeker
- 230 g bal
- 85 g yenibahar, tane
- 60 g sarı hardal tohumu
- 60 g tane karabiber
- 16 adet karanfil
- 8 adet yıldız anason
- 8 adet kuru defne yaprağı
- 15 adet kakule
- 290 g soğan, dörde bölünmüş
- 30 - 40 g zencefil, taze kök, ince dilimlenmiş
- 3 çubuk tarçın
- 2 portakal, dilimlenmiş
Fırınlanmış Hindi
- 230 g tereyağı, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 800 g beyaz şarap
- 1 tk tuz
- 1 tk karabiber
- 170 g havuç, parçalara bölünmüş (4-5 cm)
- 280 g soğan, sekize bölünmüş
-
280
g kereviz kökü, parçalara bölünmüş (4-5 cm)
ou kereviz sapı - 120 g tereyağı, yumuşak
Sebzeli Gravy Sos
- 100 g un
- Infos nut.
- par 1 porsiyon
- Calories
- 3356 kJ / 802 kcal
- Protides
- 86 g
- Glucides
- 22 g
- Lipides
- 39 g
- Graisses saturées
- 21 g
- Fibre
- 3 g
- Sodium
- 563 mg
Recettes alternatives
Fırında Kuzu Kol, Parmesanlı Polenta ve Brokoli
16 godz.
Buharda Dil Balığı ve Beyaz Peynirli Roka Salatası
50min
Portakallı Sıcak Şarap
20min
Kestane ve Kuru Meyve Doldurulmuş Hindi
Pas d’évaluation
Bearnez Sos
15min
Kremalı Fransız Salata Sosu
5min
Frambuazlı Salata Sosu
10min
Çilekli Donuk Yoğurt Bar
Pas d’évaluation
Yabani Havuçlu ve Limonlu Tavuk
Pas d’évaluation
Glazür
10min
Tavuk Dürüm
40min
Çiğ Köfte
1h 45min