Versions compatibles
Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 4 - 6 jajek, o białych skorupkach, dokładnie umytych, schłodzonych
- ocet, do przetarcia jajek
- 10 g zielonej herbaty liściastej, np. Mate, suszonej
- woda (do oznaczenia 1 l)
- Infos nut.
- par 1 sztukę
- Calories
- 258 kJ / 61.7 kcal
- Protides
- 5.3 g
- Glucides
- 0.3 g
- Lipides
- 4.2 g
- Graisses saturées
- 1.3 g
- Fibre
- 0 g
- Sodium
- 61 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Bezalkoholowy grzaniec pomarańczowo-jabłkowy
30 min
Grzane białe wino
20 min
Korzenna herbata z wanilią i malinami
25 min
Wigilijna kapusta z grochem
2h 20min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 Std. 50 Min
Zakwas buraczany
168 Std. 50 Min
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
3h 20min
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
3h 20min
Sałatka z pesto w stylu włoskim
35 min
Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie
45 min
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3h 20min
Kompot z suszu
2h 10min