Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Ciasto
- 75 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 szczypta soli
-
½
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
ou ¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego - 50 g wody
Nadzienie
- 500 - 750 g jabłek
- 2 - 3 łyżki cukru
- 1 - 2 łyżki masła, zimnego, pokrojonego na małe kawałki
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 922.2 kJ / 220.4 kcal
- Protides
- 2.5 g
- Glucides
- 31.2 g
- Lipides
- 10.1 g
- Graisses saturées
- 6.2 g
- Fibre
- 2.5 g
- Sodium
- 21.2 mg
Recettes alternatives
Granita z nektarynek
6 godz. 20 min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM6)
2h 45min
Sałatka z kapusty do słoików (TM5)
4 godz. 45 min
Tarta z krojonymi owocami (TM6)
5h 30min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM6)
2 Std. 40 Min
Borówki pod kruszonką
50min
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM6)
1h 40min
Paj (pie) z jeżynami
1 godz. 35 min
Tarta z jabłkami (TM5)
1h
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1h
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
1 godz. 45 min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1h