Jajka faszerowane à la caprese

Jajka faszerowane à la caprese

3.8 184 évaluation
Prép. 15min
Total 35min
12 sztuk

Ingrédients

  • 10 liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 400 g wody
  • 6 jajek schłodzonych
  • 1 pomidor bez skóry (ok. 170 g, patrz wskazówka)
  • 125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki
  • 5 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia

Niveau

facile


Infos nut. par 1 sztukę

Sodium 149.7 mg
Protides 5.5 g
Calories 298.6 kJ / 71.4 kcal
Lipides 5.1 g
Fibre 0.1 g
Graisses saturées 2.2 g
Glucides 0.8 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...