Versions compatibles
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Ciasto
- 250 g mąki pszennej
- 150 g masła, schłodzonego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- ½ łyżeczki soli
Nadzienie
- 200 g świeżego sera owczego (bundzu), pokrojonego na kawałki
- 200 g bryndzy, pokrojonej na kawałki
- 200 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
- 180 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 2 jajka
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 50 g żurawiny, suszonej
- sól, do smaku (opcjonalnie)
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 3291 kJ / 786.6 kcal
- Protides
- 27.1 g
- Glucides
- 42 g
- Lipides
- 57.2 g
- Graisses saturées
- 36.2 g
- Fibre
- 1.7 g
- Sodium
- 971.4 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3h
Quiche z resztkami serów
1h 50 min
Podpłomyk cztery sery
55min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2h 50min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1h 50 min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 godz. 40 min
Mini tarty
1h 45min
Tarta wegetariańska
1h 10min
Tarta z serem pleśniowym
1 godz. 35 min
Paszteciki śródziemnomorskie
50 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1h 45min