Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Chilli sauce
- 1 garlic clove
- 1 long red chilli, deseeded
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into pieces (2 cm)
- 2 tsp palm sugar
- 40 g fish sauce
- 40 g lime juice (approx. 2 limes)
- 2 tbsp rice wine vinegar
Crepe batter
- 125 g plain flour
- ¼ tsp ground turmeric
- ½ tsp salt
- 250 g coconut milk
- 1 egg
- 120 g water
- oil, for frying
Prawn filling
- 1 garlic clove
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 1 tbsp sesame oil
- 60 g water
- 100 g fresh shiitake mushrooms, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- 250 g raw prawns (approx. 24 prawns)
- 1 pinch salt
- 1 pinch fresh ground black pepper
- 100 g bean sprouts
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portions
- Calories
- 779.1 kJ / 185.5 kcal
- Protides
- 10.9 g
- Glucides
- 13.9 g
- Lipides
- 9.2 g
- Graisses saturées
- 5.2 g
- Fibre
- 1.7 g
- Sodium
- 690.9 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Garlic prawns
25min
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15min
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1h 30min
Miso fish with Asian greens
24h 45min
Pork ribs with black bean sauce
2h
Steamed salmon with broccoli pesto
25min
Mini pad Thai frittatas
40min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1h 50 min.
Salmon with yoghurt dressing
55min
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1h 5min
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25min