Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Chilli sauce
- 1 garlic clove
- 1 long red chilli, deseeded
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into pieces (2 cm)
- 2 tsp palm sugar
- 40 g fish sauce
- 40 g lime juice (approx. 2 limes)
- 2 tbsp rice wine vinegar
Crepe batter
- 125 g plain flour
- ¼ tsp ground turmeric
- ½ tsp salt
- 250 g coconut milk
- 1 egg
- 120 g water
- oil, for frying
Prawn filling
- 1 garlic clove
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 1 tbsp sesame oil
- 60 g water
- 100 g fresh shiitake mushrooms, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- 250 g raw prawns (approx. 24 prawns)
- 1 pinch salt
- 1 pinch fresh ground black pepper
- 100 g bean sprouts
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portions
- Calories
- 779.1 kJ / 185.5 kcal
- Protides
- 10.9 g
- Glucides
- 13.9 g
- Lipides
- 9.2 g
- Graisses saturées
- 5.2 g
- Fibre
- 1.7 g
- Sodium
- 690.9 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45min
Goi muc (squid salad)
45min
Fragrant whole barbecued fish
2 Std. 50 Min
Chilli lime prawns with soba noodles
25 min
Fragrant Asian fish parcels
40min
Kung Pao chicken
1 godz. 30 min
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1h 5min
Fish fillets with fresh corn polenta
1h 5min
Chilli and garlic prawns
1h 10 min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30 min
Sous vide kangaroo with rosemary (TM6)
1 Std. 15 Min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 min