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Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Prawn and fish balls
- olive oil, for greasing
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 6 sprigs fresh coriander (leaves and stems)
- ½ - 1 long red chilli, deseeded and cut into halves
- 3 dried shiitake mushrooms, cut into halves
- 400 g white fish fillets, cut into pieces (4-5 cm)
- 200 g raw prawns, peeled and deveined
- 230 g canned water chestnuts, drained
- 2 tbsp fried shallots
- 2 pinches ground white pepper
- 2 pinches sea salt
- 2 tsp soy sauce
Broth
- 300 - 400 g fresh ramen noodles
- 1500 g water
- 2 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 tbsp Chinese cooking wine
- 2 tbsp soy sauce
- ½ tsp sesame oil
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp raw sugar
- ¼ tsp shrimp paste (belachan)
- 1 star anise
- 200 g Asian greens (e.g. choy sum, bok choy), trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices, for garnishing
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 860.2 kJ / 204.7 kcal
- Protides
- 27.1 g
- Glucides
- 10.9 g
- Lipides
- 5.1 g
- Graisses saturées
- 1.2 g
- Fibre
- 3.6 g
- Sodium
- 1767 mg
Recettes alternatives
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
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