Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Vegetables and eggs
- 1000 g water
- 2 potatoes, peeled and cut into thick wedges (approx. 16 wedges)
- 4 eggs, washed
- 100 g green beans, trimmed
- ¼ - ½ red cabbage, trimmed and cut into pieces (5 cm)
- cold water, for cooling
Peanut sauce
- 300 g roasted salted peanuts
- 30 g dried shrimp (see Tips)
- ½ tsp shrimp paste (belechan)
- 2 dried chillies
- 50 g eschalot
- 2 garlic cloves
- 5 fresh kaffir lime leaves, stalks removed and leaves torn into pieces
- 60 g olive oil
- 50 g palm sugar
- 70 g tamarind paste
- 1 tsp salt
- 300 g water (see Tips)
- 200 g coconut milk
Assembly
- olive oil, for frying
- 300 g tempeh, cut into pieces (1 cm thickness)
- 300 g firm tofu, cut into batons (1 cm thickness)
- 1 Lebanese cucumber, cut into thin diagonal slices (approx. 5 mm)
- bean sprouts, to serve
- fried shallots, for sprinkling (see Tips)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3892.6 kJ / 926.8 kcal
- Protides
- 43.3 g
- Glucides
- 36 g
- Lipides
- 66.4 g
- Graisses saturées
- 14.6 g
- Fibre
- 11.9 g
- Sodium
- 1216.5 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Curry laksa
45min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15 min
Sambal oelek
20 min
Nam Jim
10 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30min
Thai Green Curry Paste
10 min
Nasi impit (compressed rice cakes)
6 Std. 40 Min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20min
Som tum (Thai green papaya salad)
20 min
Sambal kacang (peanut sauce)
35 Min
Sambal chilli
35 Min