Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 300 - 330 g pieczarek (12-16 szt.)
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka pepperoni, marynowana, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki (ok. 5 g)
- 40 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
- 30 g czarnych oliwek, bez pestek
- ¼ łyżeczki oregano, suszonego
- ¼ łyżeczki bazylii, suszonej
- 50 g salami, pokrojonej na ok. 0,5 cm kawałki
- 20 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 478.2 kJ / 114.3 kcal
- Protides
- 7.6 g
- Glucides
- 7.2 g
- Lipides
- 6.9 g
- Graisses saturées
- 3.2 g
- Fibre
- 1.7 g
- Sodium
- 318.7 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1h 30 min.
Sałatka z młodych ziemniaków
50 min
Portugalskie zielone jajka
50 min
Kawior z pieczarek
30 min
Parmezanowe koszyczki
40min
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 min
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
5h
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40min
Jajka z farszem pieczarkowym
55 min