Versions compatibles
Jalapeño XO Sauce with Scallops and Black Rice (Thomas Lim)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Jalapeño XO Sauce
- 3 oz dried scallops
- 3 oz dried shrimp
- 11 oz shaoxing rice wine
- 6 oz garlic cloves, peeled
- 6 oz jalapeño chilies, de-stemmed, sliced (2 in.)
- 6 oz Fresno chilies, de-stemmed, sliced (2 in.)
- 18 oz canola oil
- 3 oz soy sauce
- 1 tsp salt
- 1 pinch sugar
Black Rice and Scallops
- 4 oz black rice
- 32 oz water
- ½ oz fresh ginger, sliced
- 1 stalk fresh lemongrass, in pieces (2 in.)
- 9 baby bok choy, cut in half
- 2 oz fresh shiitake mushrooms, in pieces
- 12 fresh sea scallops, large (U10)
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 tbsp oil
- 4 tbsp unsalted butter
- green onions, sliced on the bias, to serve
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2000 kJ / 478 kcal
- Protides
- 21 g
- Glucides
- 32 g
- Lipides
- 30 g
- Fibre
- 3 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Sous-vide Salmon with Creamy Avocado
1 Std.
Quinoa Salad with Brazil Nut and Cilantro Pesto
55 min
Steamed Mahi Mahi and Mixed Vegetable Parcels
1 Std. 15 Min
Squid Ink Pappardelle with Lobster and Saffron Broth
1 Std.
Sous-vide Scallops with Saffron Sauce
1 Std.
Sous-vide Artichokes
55 min
Lamb with Artichoke and Spinach Purée
45 min
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
45 min
Coconut Sautéed Shrimp
35 min
Seared Scallops with Sweet Potato Purée
30 min
Lobster Tails with Black Bean Chili Sauce
40 min
Clams in White Wine with Cilantro
25 min