
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Ginger-sesame dressing
- 1 spring onion/shallot trimmed and cut into halves
- 4 cm piece fresh ginger peeled
- 1 garlic clove
- 1 - 2 fresh red chillies trimmed and deseeded, if preferred
- 4 pieces lime zest, no white pith, and juice
- 50 g soy sauce
- 1 tsp palm sugar (approx. 1 cm cube) (optional)
- 20 g rice wine vinegar
- 40 g hoi sin sauce
- 1 tsp sesame oil
- 20 g peanut oil
- ½ - 1 tsp salt to taste
Chicken
- 500 g water
- 500 g chicken tenderloins (see Tips)
- salt to season
- ground black pepper to season
Salad
- 100 g rice vermicelli noodles
- boiling water for soaking
- 170 g carrot peeled and cut into pieces (approx. 5 cm)
- ½ Chinese cabbage (wombok) cut into halves lengthways, then cut into thin slices crossways
- 2 spring onions/shallots trimmed and cut into thin slices on a diagonal
- 130 g red capsicum trimmed and cut into thin strips
- 70 g snow peas cut into thin strips
- 2 sprigs fresh mint leaves only
- 4 sprigs fresh coriander leaves only
- 2 tbsp roasted salted peanuts roughly chopped, for garnishing
- 1 tsp sesame seeds toasted (optional)
- 1 lime cut into wedges, to serve
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 367 kcal / 1541.8 kJ
- Protides
- 23 g
- Lipides
- 15.2 g
- Glucides
- 32 g
- Fibre
- 6.6 g
- Graisses saturées
- 2.4 g
- Sodium
- 1703.5 mg