Versions compatibles
Oosters runderstoofpotje met parelcouscous
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 4 takjes koriander, alleen de blaadjes
- 4 takjes peterselie, alleen de blaadjes
- 2 teentjes knoflook
- 150 g ui (1 ui), gehalveerd
- 40 g olijfolie
- 2 tl kaneel
- 1 tl gemalen gember
-
2
snuifjes saffraan, gemalen
ou ½ tl saffraan draadjes -
¼
tl paprika, gerookt, gemalen
ou ¼ tl zoete paprikapoeder - 1 - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
-
800
g rundvlees topside steak, getrimd en in blokjes (3 cm)
ou 800 g rundvlees biefstuk, in blokjes (3 cm) -
1 - 2
el groentebouillon, naar believen
ou 1 - 2 groentebouillonblokjes (elk voor 0,5 l) - 2 tl bloem
- ½ tl fijn zout
- ½ tl vers gemalen zwarte peper
-
300
g couscous parels
ou 300 g couscous, medium korrels - 900 g water
- 180 g wortelen, in stukken (1-2 cm)
- 220 g raap, in stukken (1-2 cm)
- 250 g courgette, in stukken (1-2 cm)
- 100 g rozijnen
- 240 g witte kikkererwten, uit blik, gespoeld en uitgelekt
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 4467 kJ / 1063 kcal
- Protides
- 86.3 g
- Glucides
- 99.5 g
- Lipides
- 32.7 g
- Fibre
- 15.1 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Kip garam masala
50 min
Thaise burgers
30 Min
Kip tikka masala
1 Std. 10 Min
Vichyssoise met pasta
35min
Indiase groentencurry
50 min
Boeuf bourguignon en warme Engelse citroenpudding met citroenstroop
Pas d’évaluation
Chili con carne
40min
Chowder met kip en maïs, broccoliterrines
1h 25min
Couscous van zeebarbeel met paprika
Pas d’évaluation
Stoofgerecht met tofu
30 Min
Couscous met lam en groenten
50 min
Snelle Thaise kipcurry
40min