Versions compatibles
Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Gehaktballen
- 80 g brood, dag oud
- ½ ui
- 4 takjes bladpeterselie, vers, alleen de blaadjes
- 1 tl gemengde kruiden, gedroogd
- 20 g olijfolie
- 500 g rundvlees biefstuk, in stukken (4 cm) en licht bevroren
- 1 ei
- 20 g melk
- ½ tl fijn zout
- ½ tl vers gemalen zwarte peper
- olijfolie om te bakken
Witte wijnsaus met champignons
- 60 g Parmezaanse kaas, in blokjes (3 cm)
- 60 g droge witte wijn
- 1 el maïzena (zetmeel)
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot (ong. 30 g)
- 40 g boter
- 200 g verse champignons, in dunne schijfjes
- 1 snuifje fijn zout, naar believen
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper, naar believen
- 200 g room
- 1 takje verse bladpeterselie, alleen de blaadjes, om te garneren
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 2238 kJ / 532 kcal
- Protides
- 36.2 g
- Glucides
- 9 g
- Lipides
- 39.3 g
- Fibre
- 1.9 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Varkenshaasje met mosterdsaus
30min
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
1h 10min
Varkenshaasje met zuurkool en aardappelpuree
1h 10min
Souvlaki van kip en paprika met rijst
1h 5min
Spaghetti carbonara
40min
Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling
2h
Sardinepakketjes met sperziebonensalade
Pas d’évaluation
Vleesgehaktbrood met champignons
1h 5min
Mosselen in romige witte wijnsaus
45min
Honing-mosterd gebakken kip en knoflook-bloemkoolpuree
50min
Zalm met mangosaus, platte sperziebonen en wortelen
1h
Balletjes in Spaanse saus
55min