Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)

Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)

3.7 46 évaluations
Prép. 10min
Total 30min
6 portions

Ingrédients

  • mee hoon (rice vermicelli) (see tips)
    400 g
  • dried chillies deseeded, soaked to soften
    20 g
  • garlic cloves
    5
  • shallots
    100 g
  • dried shrimp rinsed
    20 g
  • cooking oil
    80 g
  • water
    500 g
  • light soy sauce
    70 g
  • fermented soybean paste (taucu)
    2 tbsp
  • fresh mung bean sprouts (taugeh)
    250 g
  • fresh chives cut in 3 cm length
    50 g
  • egg omelette cut in thin strips, to garnish
    1
  • firm bean curd (tau kwa), pan-fried, cut in cubes, to garnish
    1
  • fresh red chilli cut in thin slices, to garnish
    1
  • calamansi limes cut in halves, to garnish
    3
  • deep fried shallots to garnish
    2 tbsp

Niveau

facile


Infos nut. par 1 portion

Protides 12 g
Calories 1519 kJ / 363 kcal
Lipides 9 g
Glucides 59 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...