![Risotto z krewetkami Risotto z krewetkami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/427F2A15-D778-4995-9B6E-6FC0125B70A3/Derivates/b7d67c66-8946-4d44-bf87-be563d81e41b.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 500 g wody, ciepłej
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 2 kostki bulionu warzywnego, pokruszone - 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 250 g ryżu do risotto, np. arborio
- 350 g krewetek, surowych, dużych, obranych
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g białego wina, wytrawnego
- natka pietruszki, świeża, posiekana, ilość do dekoracji
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1108.1 kJ / 264.7 kcal
- Protides
- 15.2 g
- Glucides
- 34.5 g
- Lipides
- 7 g
- Fibre
- 1.1 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Risotto z kurkami
35 min
Makaron z krewetkami i cukinią
40 min
Risotto z owocami morza
1h 5 min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Risotto z parmezanem
30 min
Ryż z owocami morza
1h 15min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 min
Risotto z grzybami
1h 5 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Risotto z kurczakiem i cukinią
50min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Risotto szparagowe
20 min