Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 300 g jabłek, bez gniazd nasiennych (120 g pokrojonych w 2 mm plastry, 180 g pokrojonych na kawałki)
- 4 jajka
- 70 g oleju
-
100
g ksylitolu, plus dodatkowa ilość do oprószenia ciasta
ou 100 g erytrytolu, plus dodatkowa ilość do oprószenia ciasta - 220 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka kardamonu, mielonego
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia ciasta
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (optionnel)
- 1 szczypta soli
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 679 kJ / 162.2 kcal
- Protides
- 4 g
- Glucides
- 23.2 g
- Lipides
- 7.7 g
- Fibre
- 0.6 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 Std. 10 Min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2h
Ciasto ananasowe
55min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1h 30 min
Ciasto herbaciane
1 Std. 15 Min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1h 35min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 Std. 10 Min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 Std. 30 Min
Ciasto pomarańczowe
45 Min
Ciasto bananowe z czekoladą
1h 35min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1h 25min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 Std. 20 Min