San choy bau (Matt Sinclair)
TM6

San choy bau (Matt Sinclair)

4.7 ( 832 évaluations )

Ingrédients

  • 250 g pork loin steaks partially frozen and cut into pieces (2 cm)
  • 20 g sesame oil
  • 20 g peanut oil
  • 3 garlic cloves
  • 5 cm piece fresh ginger peeled and cut into slices
  • ½ - 1 tsp dried chilli flakes to taste
  • 4 spring onions/shallots white parts only, cut into pieces (2-3 cm - green parts reserved for garnishing)
  • 100 g fresh shiitake mushrooms or brown mushrooms, cut into thin slices
  • 20 g soy sauce
  • 35 g oyster sauce
  • 15 g rice wine vinegar
  • 15 g caster sugar
  • sea salt to taste
  • 8 - 10 leaves iceberg lettuce
  • 1 bunch fresh mint (see Tips)
  • 2 fresh long red chillies deseeded if preferred and cut into thin slices
  • 40 g roasted unsalted peanuts
  • 100 g fresh bean sprouts

Infos nut.
par 1 portion
Calories
375.7 kcal / 1940.2 kJ
Protides
34.7 g
Lipides
18.8 g
Glucides
15.3 g
Fibre
4.4 g
Graisses saturées
3.3 g
Sodium
849.3 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 100 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives